Kompetanse

Fibber har Nkom-autorisasjon for installasjon og vedlikehold av elektronisk kommunikasjonsnett (ekomnett).
Innenfor alle våre fagområder jobber vi med våre kunder langs følgende hovedprosess:

  • Rådgivning, løsningsutvikling og planlegging
  • Prosjektering- og arbeidsunderlagutarbeidelse
  • Prosjektledelse, rapportering og koordinering
  • Booking
  • Utførelse av arbeidene.
  • Testing og dokumentasjon.
  • Kabelsanering.


Fagområder

Fiber i borettslag – eksisterende bygg

Det er her vi kommer fra. Vi kan Oslo. Få Oslo-entreprenører har bygget flere borettslagsprosjekter enn oss de siste 3 årene. Vi kjenner de ulike byggtypene fra de ulike epokene i Oslo. Vi kan triksene for å bygge fiber i 1890-gårder på Frogner på en smart måte som gjør det mulig for netteieren å få økonomi i selv små salgs/-utbyggingsprosjekter. Og vi vet hvordan bomaskiner med 600+ boliger fordelt på titallts bygg skal realiseres på en optimal måte som minimerer CAPEX for netteiere og ulemper for beboere.

Mange bygg i Oslo har allerede gigabit-ready sprednett liggende klart uten at netteiere eller boligsammenslutning kjenner til dette. Ingen har bygget flere cat.5/6 prosjekter i Oslo enn Fibber de siste 3 årene. Vi hjelper dere å utnytte de muligheten som allerede finnes der det skal leveres høyhastighets bredbånd.

Skal du være sikker på å få et krevende borettslagsprosjekt i Oslo bygget bra bruker du Fibber!

Fiber i borettslag - nybygg

I forbindelse med nybygging av boligsammenslutninger utføres installasjon av FTTH som del av hovedentreprisen. Vi har kompetanse og erfaring som gjør oss i stand til å jobbe direkte mot byggherre eller som underentreprenør for byggherrens hovedentreprenør.

FTTH Villa

Fibbers nøkkelpersoner har lang erfaring med planlegging og utbygging av FTTH i villaområder, blant annet gjennom utbygging av Altibox’ prosjekter. Vi har spesialisert oss på kundeinstallasjoner og sveisearbeider i allerede etablerte FTTH-nett, men kan også utføre etablering av hovedkabelnett der graving/fremføring allerede er på plass.

Individuelle kundekoblinger

Individuelle kundekoblinger er relevant for netteiere som har alternativ go-to-market modell, der hovednettet i borettslaget / villaområdet etableres først, og enkeltkunder knyttes på fortløpende etter hvert som de signeres opp av selgere. Fibber er en av få entreprenører i Oslo som kan påta seg individuelle kundekoblinger på løpende avtalebasis uten minimumsantall oppkoblinger pr oppdrag. Dette klarer vi fordi vi har skreddersydde systemer for avtalebooking mot sluttkunde og effektive montører som gjennom årenes løp har utført over 10.000 individuelle kundekoblinger i ulike borettslag i Oslo.

B2B

Fibber utfører fiberlinjeetablering til bedriftskunder og nodeplasseringer for netteieren.

Vi har erfaring fra komplekse fibernett hvor fiberidentifisering, sveising, feilsøking, feilretting og løsningsutarbeidelse for kabelfremføring er viktige suksesskriterier.

Næringsbygg

Fibber leverer alt av internkabling til næringsbygg. På dette feltet samarbeider vi som oftest med større totaltekniske entreprenører om leveranser innen nettverk, ITV, alarm, adgangskontroll m.m. Disse aktørene har spisskompetanse på utstyr, integrasjon og rådgivning mot sluttkunden, og overlater selve kablingsjobben til Fibber.

Serviceavtaler og hasteoppdrag

Våre kunder verdsetter vår fleksibilitet og kundeorientering. Vi blir benyttet til service og hasteoppdrag på de fleste av de prosjektene vi har bygget for våre kunder, men i stadig større grad også til bistand i prosjekter Fibber ikke opprinnelig var installasjonsentreprenøren. Vi har gode systemer for å følge opp og ivareta de aller fleste forespørsler, og montører som er spesialisert på denne typen oppdrag.

Kabelsanering

Fibber bruker sin speialkompetanse på trygg og effektiv fjerning av gammelt og sjenerende kabel-TV rot i boligsammenslutningers fellesarealer.
Vi gjør befaring og utarbeider et uforpliktende tilbud. Deretter kobler vi ned kabler og tilhørende utstyr, ferdigstiller arbeidet og sikrer gjenvinning av nedkoblet materiell.